top of page
Caută

Calitatea începe în sala de ședințe!

Pe parcursul sesiunilor de consultanță, training și audit de anul trecut am auzit mai multe mituri despre calitate. Calitatea este adesea înțeleasă greșit. Beneficiile unui Sistem de Management al Calității implementat eficient nu sunt cu adevărat cunoscute și apreciate în unele companii și acest lucru costă compania bani, timp, costuri ridicate ale non-calitatii sau clienți nemulțumiți.


Unele dintre aceste mituri te pot șoca:

🔴 Calitatea nu este responsabilitatea mea: eu sunt managerul. Eu nu fac produsul. Nu este responsabilitatea mea.

🔴 Munca de calitate este plictisitoare: timpul meu este valoros. Nu vreau să-l pierd făcând documente pentru o grămadă de reguli birocratice. Mă poți pune să semnez acest document, dar nu mă poți face să-l urmez.

🔴 Calitatea costă bani: Schimbarea modului în care facem lucrurile va fi prea costisitoare. Nu trebuie să schimbăm ceea ce a funcționat în ultimii 10 ani.

🔴 Calitatea este pierdere de timp: Dezvoltarea & monitorizarea indicatorilor, îmbunătățirea performanței și a procesului necesită prea mult timp. Noi avem producție de făcut.



Am discutat despre aceste mituri contraproductive în timpul workshop-ului de calitate de săptămâna trecută și am descoperit beneficiile reale și semnificative ale calității. Iată concluziile finale:


🟢 Calitatea este responsabilitatea fiecăruia și începe în sala de ședințe atunci când managementul planifică sistemul de management al calității, definește politicile și obiectivele, asigură disponibilitatea resurselor, promovează cultura calității și satisfacția clienților prin acțiuni directe, verifică performanța sistemului și se asigură că sistemul este îmbunătățit continuu.

🟢 Calitatea este o provocare; Definirea proceselor și documentarea rezultatelor este necesară, astfel încât să puteți măsura performanțele reale și apoi să îmbunătățiți performanța. Managementul trebuie să ia decizii bazate pe fapte.

🟢 Calitatea economisește bani: analiza proceselor care arată blocajele sprijină managementul în luarea deciziilor, activitățile de management a riscurilor reduc apariția riscului și impactul costurilor non-calității, analiza performanței ajută managementul să mențină țintele și rezultatele sub control, acțiunile corective și preventive sustin chipa de management in definirea fluxurilor lean si reducerea costurilor non-calitatii. Studiile au demonstrat că problemele preventive sunt mai puțin costisitoare decât tratarea consecințelor după aparitia problemei.

🟢 Calitatea economisește timp: fluxurile și procedurile clare le arată oamenilor ce trebuie să facă; Defectele și blocajele sunt imediat identificate și gestionate; planurile de escaladare arată cine trebuie contactat; Planurile de urgență au definit modul în care putem reacționa astfel încât să nu oprim producția și să nu impactăm clientul.


Multe dintre miturile discutate mai sus sunt rezultatele greșelilor comise în mod obișnuit în timpul implementării sistemului de management pornind de la abordarea top managementului spre această implementare și finalizând cu conștientizarea angajaților. Organizațiile pot trece peste aceste mituri și pot îmbunătăți performanța organizației printr-un sistem de management al calității asumat și puternic susținut de management si de intreaga echipă.


Care sunt miturile folosite în organizația dumneavoastră? Cum limitează ele potențialul organizației dumneavoastră de a îmbunătăți performanța, de a crește gradul de conștientizare a angajaților și de satisfacție a clienților? Cum îți antrenezi echipa pentru a le depăși și a schimba abordarea față de sistemul de management al calității?

41 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page